Open House Oslo byr på arkitektur og hageanlegg 22. – 23. september 2018

Vi inviterer Oslos befolkning til å se innsiden av byen, ca hundre arkitektoniske mesterverk. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Noen av stedene vil ha begrenset adgang, men de aller fleste vil ha guider, arkitekter eller huseiere til stede.

I år er det fire år siden stiftelsen av Open House som frivillig forening i Oslo, og det er femte gang vi arrangerer Open House. I løpet av peridoen har besøkstallet mer enn tredoblet seg, og  stadig flere frivillige ildsjeler er med og skaper arrangementet – Oslos største dugnad! Vår innsats for lokalbefolkningens arkitekturopplevelser har også blitt lagt merke til utenfor landegrensene og fått oppslag i internasjonale media så vel som blitt studieobjekt for doktorgradsoppgaver i Tokyo og Barcelona.

FORMÅL

Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Akershus.

Her inngår både byggverk, interiører, hager, parker og uterom. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve og lære om arkitektur.

Foreningen

Open House Oslo er en politisk uavhengig,  ideell og frittstående forening Org.nr. er 913370090.

Vil du være frivillig?

I tillegg får arrangementet hjelp av mellom 200 og 400 frivillige spredt rundt i de forskjellige bygningene og uteanleggene.

Vil du være sponsor?

Vi drifter nettstedet www.openhouseoslo.no. Det inneholder informasjon om utvalgt arkitektur i Oslo og Akershus i tillegg til lettleste artikler om arkitektur og byutvikling i Oslo. Open House Oslo 2017 ble finansiert delvis av samarbeidspartene (ca 20 %), delvis av offentlig støtte (30%) og delvis av sponsorer/annonsesalg (50%). I tillegg kommer stor ubetalt egeninnsats og frivillig arbeid fra foreningen, samarbeidspartnere, huseiere, guider og andre frivillige.

Historikk

Open House ble grunnlagt i London 1992 av BBC-journalisten Victoria Thornton. Hennes ambisjon var å bryte ned barrierene mellom arkitektbransjen og resten av byens inbyggere. Lei av arkitekter som ikke klarer å forklare hva de jobber med, inviterte hun Londons innbyggere til å komme inn å få nærkontakt med arkitektoniske mesterverk. Formålet med Open House er å lage en arena der borgerne kan dele sine arkitekturopplevelser med hverandre og hjelpe hverandre å forstå arkitektur og stedsforming .

I dag er det mer enn 30 medlemsbyer i Open House Worldwide Family. Sammen med London, New York, Dublin, Tel Aviv, Jerusalem, Helsinki, Melbourne, Galway, Barcelona, Helsinki, Slovenia, Chicago, Roma, Lisboa, Perth, Adelaide, Brisbane, Thessalonika, Limerick, Gdynia, Buenos Aires, Wien, Athen, Nicosia, Monterrey, Cork, Vilnius, Praha, Belfast, Porto, Stockholm og Madrid forplikter Oslo Åpne Hus seg til å formidle opplevelser, læring og forståelse for arkitektur og samfunnsverdien av arkitektonisk kvalitet og design. Open House Oslo ble stiftet 2014, og dette er fjerde gang vi arrangerer Open House i Oslo.

Medlemmer

Agnieszka Heiseldal, Anna Stroganova, Cecilia Carlsson (styret), Dana Jdid, (prosjektleder), Ellen Haukås, Hanne Finseth, Jonas Love Norlin (styret), Marianne Langhelle (styreleder), Safura Abdiha, (styret), Øyvind Krabberød


Arrangørpartner:

Sponsorer