Open House familien feirer 25 år!

Open House ble stiftet i 1992 og i dag finnes det nesten 40 medlemsbyer i Open House Worldwide Family.

Sammen med London, New York, Dublin, Tel Aviv, Jerusalem, Helsinki, Melbourne, Galway, Barcelona, Helsinki, Slovenia, Chicago, Roma, Lisboa, Perth, Adelaide, Brisbane, Thessalonika, Limerick, Gdynia, Buenos Aires, Wien, Athen, Nicosia, Monterrey, Cork, Vilnius, Praha, Belfast, Porto, Stockholm og Madrid forplikter Oslo seg til å formidle opplevelser, læring og forståelse for arkitektur og samfunnsverdien av arkitektonisk kvalitet og design.

Open House begynte med å gi innbyggerne mulighet til å oppleve god arkitektur, fordi disse arkitektoniske opplevelsene har stor verdi i seg selv. I løpet av årene er Open House blitt en viktig katalysator for innbyggernes følelse av stolthet, eierskap og rett til å påvirke utformingen av byen sin. 

Open House Oslo byr på arkitektur og hageanlegg 23. – 24. september 2017

Vi inviterer Oslos befolkning til å se innsiden av byen. I 2016 åpnet vi 125 bygninger og park-/hageanlegg og fikk over 40 000 besøk. I år satser vi på ny folkefest. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Noen av stedene vil ha begrenset adgang, men de aller fleste vil ha guider, arkitekter eller huseiere til stede.

Formål


Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Akershus. Her inngår både byggverk, interiører, hager, parker og uterom. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve og lære om arkitektur.

Foreningen

Open House Oslo er en politisk uavhengig,  ideell og frittstående forening Org.nr. er 913370090. Medlemmene er:

Ellen Haukås, (prosjektleder), Gudrun Jona Arinbjarnardottir, Jonas Love Norlin, Karin Cecilia Carlsson, Keyna Aranguren Hoff (styret), Marianne Langhelle, Mirei Yoshida, Rachel Wolfe, Richard Cooper,  (styret), Safura Abdiha, (styret vara), Torill Landa (styret), Valentina Petricca,

I tillegg får arrangementet hjelp av mellom 200 og 400 frivillige spredt rundt i de forskjellige bygningene og uteanleggene.

Vi drifter nettstedet www.openhouseoslo.no. Det inneholder informasjon om utvalgt arkitektur i Oslo og Akershus i tillegg til lettleste artikler om arkitektur og byutvikling i Oslo.

Open House Oslo 2016 ble finansiert delvis av samarbeidspartene (ca 20 %), delvis av offentlig støtte (30%) og delvis av sponsorer/annonsesalg (50%). I tillegg kommer stor ubetalt egeninnsats og frivillig arbeid fra foreningen, samarbeidspartnere, huseiere, guider og andre frivillige.

Historikk

Open House ble grunnlagt i London 1992 av BBC-journalisten Victoria Thornton. Hennes ambisjon var å bryte ned barrierene mellom arkitektbransjen og resten av byens inbyggere. Lei av arkitekter som ikke klarer å forklare hva de jobber med, inviterte hun Londons innbyggere til å komme inn å få nærkontakt med arkitektoniske mesterverk. Formålet med Open House er å lage en arena der borgerne kan dele sine arkitekturopplevelser med hverandre og hjelpe hverandre å forstå arkitektur og stedsforming .

I dag er det mer enn 30 medlemsbyer i Open House Worldwide Family. Sammen med London, New York, Dublin, Tel Aviv, Jerusalem, Helsinki, Melbourne, Galway, Barcelona, Helsinki, Slovenia, Chicago, Roma, Lisboa, Perth, Adelaide, Brisbane, Thessalonika, Limerick, Gdynia, Buenos Aires, Wien, Athen, Nicosia, Monterrey, Cork, Vilnius, Praha, Belfast, Porto, Stockholm og Madrid forplikter Oslo Åpne Hus seg til å formidle opplevelser, læring og forståelse for arkitektur og samfunnsverdien av arkitektonisk kvalitet og design. Open House Oslo ble stiftet 2014, og dette er fjerde gang vi arrangerer Open House i Oslo.

Open House-effekten

Open House Impact Study:

25 years of opening eyes, minds and doors

I 25 år har Open House åpnet dører og øyne. Les rapporten her: Open House Impact Study

Open House Oslo NR 4

I år er det tre år siden stiftelsen av Open House som frivillig forening i Oslo, og det er fjerde gang vi arrangerer Open House. I løpet av peridoen har besøkstallet mer enn tredoblet seg, og  stadig flere frivillige ildsjeler er med og skaper arrangementet – kanskje Oslos største dugnad. Vår innsats for lokalbefolkningens arkitekturopplevelser har også blitt lagt merke til utenfor landegrensene og fått oppslag i internasjonale media så vel som blitt studieobjekt for doktorgradsoppgaver i Tokyo og Barcelona.

OHO2016

Les om fjorårets suksess her:

Arrangørpartner:

Sponsorer