15196

Date

Dette er det endelig antall besøkende under årets Open House Oslo, fordelt på 87 forskjellige hus eller prosjekter, og fordelt på de to dagene festivalen varte. Hele ni av disse hadde begrensning på antall besøkende, og blant disse ni var det flere publikumsfavoritter, som Voldsløkka skole, Tøyenbadet og Sjøfartsbygningen. Sammenlignet med fjoråret, da vi hadde hele 100 bygg og 18.000 besøkende, er gjennomsnittet forbløffende likt; ca 160-170 besøkende pr prosjekt.

Vi har i år notert en stor interesse for den modernistiske arkitekturen, som bygg av Jan Inge Hovig, Wenche Selmer, Arne Korsmo og Sverre Fehn. Det er interesse for å komme inn i private hjem, også av nyere dato. Noen, som Villa Furulund, er blitt rene ikoner. Steder der det foregår noe særskilt trekker folk, som arkitekturkonsert i Gyldendalhuset, arrangementer for barn på Geitmyra, Linderud gård og Holocaustsenteret. Kunst i forskjellige former er en annen publikumsfavoritt. Hele 600 ville se Munchs fresker i Freiasalen, og det var godt besøk på Munchs atelier på Ekely, og på de andre kunstdestinasjonene våre. Men all time high var nok det såkalte Darth Vader-huset, Geitmyrsveien 36, med hele 1500 besøkende på to dager.

For oss i Open House Oslo-teamet er det flere erfaringer å trekke ut av dette. Det er gledelig at arkitektur vekker så stor interesse! Vi vil gjerne fortsette med arkitektoniske perler. Det å vise kunst i forskjellige former er noe annet vi noterer oss. Forskjellige aktiviteter er viktige, og vi vil også gjerne kommentere aktuell debatt ved å ta med bygg som er i tiden og fremme i media.

Vi takker publikum for interessen og entusiasmen! Uten alle dere hadde det ikke blitt noe Open House!

Vi sees til neste år – 21. og 22. september!

More
articles

Skroll til toppen