Emanuel Vigelands museum

  • Foto: Kjartan Hauglid ©Bono/Emanuel Vigelands museum

Emanuel Vigelands museum

Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos skjulte perler. Museets hovedattraksjon er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 m2 store maleriet Vita beskriver i dramatiske – og sterkt erotiske – scener menneskets liv fra unnfangelse til død. Å gå inn i museet er en opplevelse i seg selv. Inntrykket av de svakt opplyste freskene med de mange hundre nakne figurene forsterkes av en usedvanlig og overveldende akustikk.

Emanuel Vigeland (1875-1948) oppførte selv museumsbygningen i 1926, med tanke på et fremtidig museum for sine skulpturer og malerier. Senere bestemte han seg for at museet også skulle tjene som gravkammer. I tråd med italienske forbilder kalte han sitt bygg Tomba Emmanuelle.

Museet har gratis entré og åpent som en del av OHO lørdag 19.09 fra kl 12 – 16. På grunne av situasjonen rundt utbrudd av COVID-19 og smittevernstiltak, så må billetter hentes ut på forhånd. Dette gjøres via nettsiden: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=314315#init. Billettene blir lagt ut fra den 15. august.

NB: Begrenset med plass.

Adresse

Grimelundsveien 8, 0775 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 19. september 2020

Kl 12-16