• Foto: Finn Ståle Felberg

Harbitz Torg

Like ved Skøyen stasjon ligger ett av Oslos nye byutviklingsprosjekter. Der det før lå et lukket fabrikkanlegg, åpnes det nå et pulserende nabolag, med boliger, butikker, spisesteder, barnehage og kontorarbeidsplasser. Prosjektet er tegnet av LPO arkitekter.

I hjertet av området ligger det verneverdige Laboratoriebygget, som har gjenoppstått 100 år etter det ble bygget som hele områdets nye kulturhus og møteplass.

På områdets mest sentrale del er det nye kontorbygget blitt et landemerke, både i landskapet og som et miljøriktig og energieffektivt bygg. Med sine ca. 30.000 kvm fordelt på 10 etasjer er prosjektet et av de største nye kontorbyggene som ferdigstilles i Oslo i år. Atriet som strekker seg 10 etasjer opp i høyden vinkler seg i fasetter og gir illusjonen av at du står inne i en isbre.

Uteområdene rundt Harbitz Torg er designet av Grindaker. Gamle industritanker fra Apothekernes Laboratorium er omgjort til fontener og spennende lyskonstruksjoner, som troner rundt på området og forteller en historie om hva som en gang befant seg på plassen.

Velkommen til torgtur!

Adresse

Harbitzalléen 5, 0275 Oslo

NB! Forhåndspåmelding

Lørdag 19. september 2020

Kl 11.30, 12.30, 13.30

Forhåndspåmelding åpner 13. september.