OMVISNING;

Under årets Open House Oslo gis det anledning til å besøke et spennende hus, ikke mindre enn kunstnerhjemmet til Dag Hol og hans kone Yachi.

I tillegg til observasjon og utforskning av spennende arkitektur, vil publikum få muligheten til å møte seks inviterte unge kunstnere innenfor keramikk, performance, kunstfilm og klesdesign.

HUSET:

Huset på Berg – Ullevål, er en av Oslos største privatboliger med sine 834 m2. Hele tomten er på 2400 m2. Det ble opprinnelig bygget som en nybarokk villa i 1928, med et tilbygg i 1930. Et nytt tilbygg er tegnet av den klassiske arkitekten Hans Lampe. Huset er ikke helt ferdig inne, men sto i hovedsak ferdig i 2017. Tilbygget på huset er bygget i samme stil som det opprinnelige huset, og fremstår i dag som særdeles vellykket og vakkert. I hagen finner man en vakker Buddha-figur, tempeldam med karpefisk, et fontenebasseng med en vakker skulptur av Kirsten Kokkin, samt en liten foss. Huset inneholder også et stort atelier, noen utleieleiligheter, og et Galleri 26 i kjelleren, som holder åpent når man finner spesielt interessante utstillinger.

Den langsiktige planen for utbyggingen av huset er å skape et museum med bl.a. Dag Hols store malerier, og hans samling av kunst og antikviteter. Allerede i dag fremstår huset som et museum med antikke indiske sarier og andre gjenstander fra indisk kultur og fra reiser i utlandet. Estetikken bryter med moderne stil, og har et mer eksotisk preg. Huset ligger tett opp til Berg gård som var et førhistorisk senter for kult, med en hellig kilde. Man kan anta at denne kilden har vært helt sentral i den gamle førodinske kult som sannsynligvis har foregått her, inklusive gravplasser med aktiviteter som forfedrekult og gudedyrkelse. Navnet Ull (Ullevål) stammer fra en gammel solgud fra steinalder og tidlig bronsealder, som senere ble erstattet av guden Odin.

KUNSTNERE:

Galleri 26 og atelier: Dag Hol og Yachi Shian-Yuan

Hage: Hazel Barstow

Spisestue: Daniel Gillberg

Stue: Gianmarco Donaggio

Gyllenrom: Eline Dragesund

Tårnrom: Jonas Landstad

Daniel Gillberg er en svensk kunstner, keramiker og papirkonservator virksom i Oslo. Han beveger seg i grenseland mellom kunst og kunsthåndverk. Ved å kombinere tradisjonelle materialer som leirgods og begitning med kollasj av tradisjonell dekor og fotoverføring ønsker han å skape unike gjenstander, som kan formidle de immaterielle kvaliteter et håndlaget gjenstand bærer med seg.

https://www.instagram.com/d.gillberg

www.danielgillberg.com

Eline Dragesund (f. 1988, Bærum) er utdannet ved Esmod As Oslo, samt Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er en praktiserende klesdesigner med eget klesmerke, og vil stille ut en liten kolleksjon for menn og kvinner.

www.instagram.com/eline_dragesund/?hl=nb

Gianmarco Donaggio (f.1991) er født i Italia. Med teoretisk bakgrunn innen kunst og film, samt flere års erfaring fra en rekke filmproduksjoner, er han nå aktiv som filmfotograf og kunstner.

https://www.gianmarcodonaggio.com

https://www.imdb.com/name/nm5139931/

Hazel Barstow (f.1986) er utdannet innenfor billedkunst fra The Arts University Bournemouth og i scenografi fra Akademi for scenekunst. Hun er opptatt av hverdagslighet og humor som en måte å fremheve alvor på. Arbeidene settes ofte sammen av skulpturelle kostymer, lyd, musikk, video og tekst. Hazel vil vise en performance hvor hun tester ut en collage av glemte idéer, og introduserer oss for en gammel bekjent av henne.

http://hazelbarstow.com/

Jonas Landstad (f.1986) er en klassisk maler utdannet ved Nerdrumskolen og stiller ut malerier og tegninger.

https://www.instagram.com/3rd_renaissance/

Yachi Shian-Yuan er utdannet ved Taipei National University of the Arts (BFA) og Tunghai University (MFA), og ble en profesjonell kunstner i Taiwan. Hun har arbeidet og forsket som en orientalsk blekkalligraf maler i 15 år. Som vertinne inviterer hun andre kreative kunstnervenner til å vise hva de gjør, samtidig som hun selv viser frem egne skisser inspirert av sommeren i Oslo.

www.shian-yuan.com

www.instagram.com/shianyuan_yachi

Adresse

Nils Lauritssøns vei 26, 0854 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 21. og søndag 22. sept. kl 12-18