VIA er et nytt kvartal i Vika – rett i nærheten av det nye Nasjonalmuseet, Aker Brygge, Solliplass og Nationaltheatret stasjon. Det er på mange måter et bindeledd mellom sentrum og fjorden.

VIA ligger i Oslos sentrale businessdistrikt og skal huse noen av Norges største aktører innen bank, finans, jus, eiendom og rådgivning. Bygget blir en kombinasjon av moderne kontorer, kontorhotell, servering, handel og helsetilbud når lokalene åpner. VIA er også et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming. Derfor skal VIA sertifiseres med Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger, BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A.

Arkitekturen i VIA spiller en viktig rolle og det er tegnet med sterkt fokus på brukerne, nærmiljøet og byens befolkning. Navnet VIA kommer fra italienske «gate» og speiler de nye diagonale gateforbindelsene. Det danske arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen har tegnet VIA som et åpent og inviterende bygg med diagonale passasjer på tvers av bygget. De fire passasjene knytter sammen bydelen og leder deg inn til ett hyggelig torg. Bygget har en variert volumoppbygging som er tilpasset nabobebyggelsen langs Ruseløkkveien og Munkedamsveien der byggehøydene trappes. Forhåpentligvis vil VIA bli et naturlig samlingspunkt for befolkningen med alle sine serveringsteder og tjenester i bygget. I tillegg til restauranter og kafeer vil det komme en egen foodcourt med ni ulike matboder, kalt VIA Village. Navnet House of Oslo blir også værende i bygget, i ny drakt – som et nytt og eksklusivt kontorfellesskap med kontor og møteromsutleie.

Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen
Utbygger: Storebrand og Aspelin Ramm
Omvisning med Vanessa Vindvik fra VIA / Aspelin Ramm og Anne Erika Lynne fra kontorhotellet i VIA, House of Oslo

Adresse

Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 25. september 2021

Kl. 12-14