Ambassadører

Oslo Open House er en gylden mulighet til å oppleve spennende bygg man ellers ikke får sett fra innsiden. Dette er både til inspirasjon og læring. Vi har selv vært med på det og har også som bygningseier dratt nytte av mange spennende kontakter og hyggelige samtaler med våre gjester. OHO er en berikelse for det kulturelle livet i hovedstaden. Jeg gleder meg til neste arrangement!

Michael Lommertz, arkitekt, daglig leder at Zero Emission Studio, Oslo Foto: Oslo Havn

Open House åpner bokstavelig talt døren for folk flest inn til arkitektur, kultur og kulturarv. Det er utrolig morsomt å få tilgang til hus og eiendommer som normalt ikke er åpne for publikum. Flinke guider bidrar til gode opplevelser og inspirerer til nye husbesøk.

Janne Wilberg, kunsthistoriker og tidligere byantikvar i Oslo

Open House Oslo er en juvel av en oppdagelsesreise både for dem som bor i Oslo og for dem som er på besøk. Det gjelder å ha en god plan for å få med seg så mye som mulig, men vel så viktig er det å ta seg tid til å snakke med dem som bor og bruker bygget du besøker. For til syvende sist handler jo arkitektur og byutvikling om folk. Jeg anbefaler Open House Oslo til alle som har lyst til å oppleve noe nytt – og for oslofolk er det jo virkelig staycation på sitt beste.

Pia Brodahl, kommunikasjonsleder, FutureBuilt. Foto: FutureBuilt

En fabelaktig idé fra ‘Open House’, dette å invitere oss alle og hvem som helst inn i andre menneskers private hjem, som dermed åpner muligheten for ytterligere å forstå hva Arkitektur dreier seg om.

Teknisk sett er huset et bygget skall som skiller mellom ‘ute og inne’, som er en beholder av oppsamlet dagslys, og som beskytter mot vær og vind.

Bygningens spesielle utforming er rammen om interiøret som er en sammenstilling av flere rom som danner private steder.

Når et rom blir et sted – da oppstår Arkitektur!

Det er å håpe at flest mulig griper sjansen som Open House inviterer til – for det å utforske andres private steder blir som å åpne en hemmelig forundringspakke.

Jan G. Digerud, Professor, arkitekt MNAL
Skroll til toppen