Søndag kl. 10.00-18.00

HL-senteret og Villa Grande

Under Open House blir det fri entré, utvidet åpningstid og en sjelden anledning til å se deler av Villa Grande som ellers ikke er åpent for offentligheten.

Villa Grande åpner dørene! Se enmanns-balkongen i Tårnværelset, husets fredede bibliotek og Maria Quislings smykkerom. Velkommen til en dag med husomvisninger, familieforestilling og foredrag om Villa Grandes spennende historie.

Villa Grande har hatt flere eiere: Den store, opprinnelig nybarokke murvillaen tegnet av arkitektene Morgenstierne og Eide, ble påbegynt for Sam Eyde i 1917. Deretter ble den solgt til skipsreder H. Østervold som fullførte bygget uten innredninger. Etter omfattende ombygginger ved arkitektene Wilhelm Essendrop og Leif Egeberg, ble huset tatt i bruk av landsforræderen Vidkun Quisling og hans kone Maria i 1941 og kalt Gimle. Etter krigen har bygningen huset den franske ambassaden, Statens utdanningssenter for helsepersonell og vært pleie- og rehabiliteringshjem. HL-senteret flyttet inn på Villa Grande i 2005, og høsten 2021 åpnet tilbygget MINO, tegnet av Transborder Studio.

Program:

Kl. 10:00: Dørene åpnes
Kl. 11.00: Villa Grandes historie ved historiker og forfatter Bodil Stenseth 
Kl. 14:00: Famileforestilling: Khelas – la oss spille! 

Husomvisninger hele dagen
Åpen kafé og grilling i hagen

Foto: Trond Heggelund

Skroll til toppen