Lørdag og søndag; se program

Linderud gård

Trondheimsveien 319
Lørdag og søndag: Omvisninger i hovedbygningen kl. 13, 14 og 15
Søndag: Omvisninger i hageanlegget (ca. 45 minutter).
Omvisningene starter kl. 13, 14 og 15.

Bli med på innsiden av Groruddalens perle – en herregård fra 1700-tallet, opprinnelig bygget som lystgård. Hovedbygget i utmurt bindingsverk ble reist av Erich Mogenssøn i 1713 og gården har vært i Monsen-Mathiesen-slektens eie i over 300 år. På 1950-tallet ble et omfattende restaureringsarbeid igangsatt for å tilbakeføre og rekonstruere rommene til ulike historiske stilarter. I 1960 ble gården og hageanlegget fredet, for øvrig et av landets best bevarte, med elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapsstil og funksjonalisme. Hagen har flere nivåer med plener, grusganger, bed, eplehage, damanlegg og en lang lindehall. Det er også bevart en gartnerbolig og potetkjeller. De siste årene er det anlagt en nærmiljøhage med urbant landbruk og klatrepark for barn. Linderud gård er del av Museene i Akershus (MiA). 

PROGRAM
Omvisinger av hageanlegget og de historiske interiørene i hovedbygningen.
Gratis, men billetter må reserveres på forhånd.

LØRDAG OG SØNDAG: Omvisninger i hovedbygningen (ca. 45 minutter). Lær mer om hvordan gården er bygget, hvilke endringer som har blitt gjort gjennom tidene og om bygningsvern og restaurering. Omvisningene starter kl. 13, 14 og 15.
Billetter: https://museumsbillett.no/museum

SØNDAG:
Omvisninger i hageanlegget (ca. 45 minutter). Bli med på en rundtur i Linderud gårds historiske hageanlegg, se restaurering av gartnerboligen og «vinkastet», et av Norges eldste drivhus og urban dyrking i Linderud nærmiljøhage.
Omvisningene starter kl. 13, 14 og 15.
Billetter: https://museumsbillett.no/museum

Hageanlegget er åpent hele dagen og kan også besøkes på egenhånd. Museumsbutikken er åpen mellom 12.30 og 16.30. Salg av kaffe, kake, is og eplemost fra gårdshagen.

Foto: Linderud Stiftelse


Linderud Farm
Linderud Farm is an 18th century manor house, originally constructed as a summer residence. The half-timbered main house was commissioned by Erich Mogenssøn in 1713. Extensive restoration was completed during the 1950s. The whole complex including the park was declared a protected property in 1960. A neighborhood garden featuring urban farming and a climbing park for children has been recently established. Part of Museums in Akershus (MiA).

Saturday and Sunday: guided tours in the main building at 1, 2, and 3 pm (about 45 min).
Tickets: https://museumsbillett.no/museum/398/produkt/775
Sunday: Guided tours in the park at 1, 2, and 3 pm (about 45 min)*
Tickets: https://museumsbillett.no/museum/398/produkt/776
*The park is open all day and visitors are allowed without a ticket.

Skroll til toppen