Løft til barn, unge og frivillighet

Date

Open House Oslo 2023 har fått 150 000 kroner fra DNB Sparebankstiftelsen. Støtten går til styrking av frivillig-arbeidet og økt programsatsning på barn og ungdom.

– Dette er vi svært takknemlige for, sier Open House Oslos styreleder Randi Horgen. Vi har lenge ønsket et større programtilbud til vårt unge publikum og det har vi lyktes med i år. Mange av våre «åpne hus» har aktiviteter og opplevelser som fenger de yngre. Vi har også mange unge frivillige med, med sterk interesse for arkitektur, fysiske omgivelser og design. Denne gruppen ønsker vi også å følge opp og ivareta på en god måte, sier Horgen.

 Pengene fra Sparebankstiftelsen inspirere imidlertid til å tenke videre og om hvordan vi i neste års program kan legge til rette for å skape gode, «rene», arkitekturopplevelser på tvers av generasjonene.

Midlene kommer fra området nærmiljø og kulturav hos DNB Sparebankstiftelsen og går uavkortet til frivillighet og økt profilering av programarbeidet overfor yngre målgrupper.
Under årets festival 23. og 24. september har vi en rekke bygg og aktiviteter merket med et «smileymerke» og disse egner seg ekstra godt for barnefamilier, ungdom og unge voksne.

Blant annet byr studenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) på et eget verksted i modellbygging, Biblo Tøyen setter opp dørene for barn og unge – med familier, Linderud gård og Geitmyra gård og matkultursenter har åpne dører og familievennlige besøkstilbud. Videre kan vi nevne det flytende forskningsprosjektet Oslo Løa. Vi har også et godt samarbeid med Bymiljøetaten, som viser en rekke nye park- og aktivitetsanlegg; Skilpaddeparken på Mortensrud, basketparken på Tøyen og Sykkelparken på Manglerud. 

Foto: Oslo kommune /Bymiljøetaten innfelt smileymerket for aktiviteter for barn og unge.

More
articles

Skroll til toppen