• Foto: Einar Aslaksen

  • Foto: Einar Aslaksen

  • Foto: Einar Aslaksen

Bikuben, et bygg oppkalt etter takkonstruksjonen og den integrerte kunsten, er et multifunksjonelt og åpent bygg som legger seg inn mellom trærne i det fredede arboretet Fougnerhaugen på Campus Ås. Landskapet og naturen får slippe inn gjennom store åpninger i fasaden og sørger for at samspillet mellom ute og inne, natur og kultur blir en viktig del av bygget. Fellesbygget fungerer som et fysisk, men også sosialt, bindeledd mellom det eksisterende og det nye campus. Programmet inneholder kantine, amfi, lesesaler og auditorier som er åpent for alle – studenter, ansatte og besøkende. Robuste og fleksible løsninger gjør bygget egnet for mange ulike aktiviteter – fra fester, konserter og yogatimer til forelesninger og disputaser. Limtre og massivtre benyttes i hovedkonstruksjon og overflater. Bygget er et passivhus. Bikuben er tegnet av Henning Larsen  Fabel Arkitekter.

Kilder: Fabel arkitekter

Adresse

Elizabeth Stephansens v. 15, 1430 Ås

Åpningstid

Søndag 25. september 2022

Kl 12-15

NB!

Dyrehospitalet er stengt for omvisning. Publikum vil ikke få møte noen dyr.