Arrangementet er i samarbeid med Oslo europeisk miljøhovedstad 2019!

Opplev det gjenåpnede Myntgata 2 og bli bedre kjent med Bykuben, Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 og byens grønne prosjekter! Mellom kl 11:30-14 lørdag 22. september kan du bli med på aktiviteter som lar deg bli bedre kjent med miljøhovedstadsprosjektet og Bykuben. Kompass & Co stiller med sin foodtruck og lager vaffelsandwicher av overskuddsmat!

Om Myntgata 2

22. juni 2018 åpnet byråd Hanna E. Marcussen offisielt Myntgata 2 under en hagefest for byens befolkning. Det unike gårdsrommet er omkranset av militære staller og kaserne fra slutten av 1800-tallet, samt en ”tyskerbrakke” dekket av rykende fersk og moderne gatekunst. Kommunen kjøpte dette historiske og verneverdige kvartalet i Kvadraturen fra Forsvarsbygg i juni 2017, som et ledd i arbeidet med å åpne sentrum for mer byliv og menneskelig aktivitet.

Tidligere var det store, vakre gårdsrommet stengt på kveldstid og de færreste våget seg inn i det som er en fantastisk vakker hage med stor gressplen, mektige trær og av nyere dato blomster, benker, lekeplass og skulpturen Fluene av Berit Soot Kløvig. Her er et unik biologisk mangfold og Bymiljøetaten har satt ut kasser med blomster som særlig trekker til seg bier.

Adresse

Myntgata 2, inngang C, 0150 Oslo

Tidspunkt

Lør 22. sept. kl 1130-14

Arrangører: ByKuben og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019, Oslo kommune.