• Foto: Nordic Office of Architecture

  • Foto: Nordic Office of Architecture

Carpe Diem

Carpe Diem demenslandsby åpnet i 2020, inspirert av et tilsvarende konsept i De Hogeweyk i Nederland, ut fra ønsker og behov om å legge til rette for demensomsorg på andre og nye måter. Landsbyen, som ligger på Dønski i Bærum, er på om lag 18 000 kvm totalt og har 19 ulike og unike boenheter. Bygg, omgivelser og servicetilbud byr på en forlengelse av livet hjemme, med et harmonisk, trygt og så langt det er mulig – åpent preg, der også nabolaget på utsiden finner aktiviteter i hverdagen.

Carpe Diem har store uteområder med grønne soner for pauser og opplevelser, grønnsaks- og blomsterhager, hønsehus, gapahuk med bålplass, torg og grendehus med bistrokafé, butikk, pub, klubber og aktivitetslokaler, fysioterapi og treningslokaler, frisør og massasje, snekkerverksted og lokaler for familietreff, fester og møter. Beboerne har stor frihet og bor samtidig i trygge, godt tilrettelagte, gjennomtenkte og stimulerende omgivelser.

Bærum kommune er bestiller og har lagt stor vekt på utviklingsprosessen og selve detaljarbeidet for å komme fram til best mulige løsninger, blant annet ved å bruke tjenestedesign og grundige kartlegginger av brukernes behov. Arkitektene i Nordic Office of Architecture har lagt vekt på å skape et hjemlig uttrykk med småhusmiljø, sosiale plasser og samlingssteder, med variert fargebruk som virkemiddel for gjenkjennelighet og gode materialvalg i tegl og tre.

Carpe Diem demenslandsby er den første av sitt slag her hjemme i Norge, men det er for tiden flere under bygging og planlegging.

Adresse

Dønskiveien 45, 1346 Gjettum

Tidspunkt

Lørdag 24. september 2022

Kl 12-13.30

Presentasjon og omvisning i grupper

Kl. 12-13.30: Presentasjoner ved Johannes Eggen, sjefarkitekt og partner i Nordic-Office of Architecture og Trude Schei, prosjektleder i Bærum kommune.

Etterfulgt av omvisning i to grupper.  Forhåndspåmelding via link på OHO´s nettside. Maks 40 personer.