• Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

Førfest

Bli med på en fullspekket kveld i paviljongen i Nasjonalmuseet – Arkitektur! Det blir artist talk, drag, sminking, musikk og dans.

Program:

Kl.18-19: Artist talk og performance med det svenske kunst-og arkitekturkollektivet MYCKET.

Kl.19-21: Pop-up performance med ballroom-medlemmer fra Kiki house of Angels og Kiki house of Valentino. DJ Soldal og DJ Dahir spiller musikk. Vioma Meraki er kveldens MC.

I løpet av kvelden får du også mulighet til å sminke deg litt ekstra og gjøre deg klar til fest. Drag artistene Briar The VaudeVillain og Kiki Helsinki, og klesdesigner og sminkør Lars Terje Gudem Hansen vil være til stede ved sminkestasjonen og hjelpe deg!

Førfesten er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen Inn i fellesskapet, Nasjonalmuseets bidrag til Oslo arkitekturtriennale.

Nasjonalmuseet – Arkitektur har gratis inngang 24.9 og 25.9.

Nasjonalmuseet – Arkitektur er en sammenstilling av klassisistisk og modernistisk arkitektur, et møte mellom Sverre Fehn (1924–2009) og Christian Heinrich Grosch (1801–1865), de to viktigste arkitektene fra 1800-tallet og vår tid. Hovedbygningen ble tegnet av Grosch og stod ferdig i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank. Bygningen er ombygd av Fehn som også tegnet en ny utstillingspaviljong.

Adresse

Bankplassen 3, 0151 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 24. september 2022

Kl. 18-21

(Museet har gratis inngang hele Open House helgen)