Grønland Kulturstasjon huser Interkulturelt Museum og Oslo musikk- og kulturskole. Bygningen er den tidligere politistasjonen på Grønland, og denne funskjonen er fortsatt tydelig i byggets arkitektur. Det er de tidligere arrestcellene som er museets utstillingslokaler. Kontorer og øvningslokaler var personallleiligheter og fest og konferansesalen er politiets tidligere gymsal. Huset ble oppført 19001902 og var  politistasjon fram til 1978, først under navnet Bækkegatens politistasjon, deretter Grønland politistasjon med arkitekt Balthazar Lange. Før Interkulturelt museum flyttet inn i 1994, hadde ulike innvandringsorganisasjoner tilhold i huset. 

Visste du at Grønland Kulturstasjon som huser Interkulturelt Museum var Grønlands politistasjon med arrestceller frem til 1978?

Omvisning for barn kl. 12 og 14

I helgen kan barna bli med inn i arrestcellene som i dag blir brukt til utstillingslokaler.  Her møter de fangen «Ruth» som forteller hemmeligheter fra fengselslivet. Hva spiste hun? Hva drakk hun, hvor bodde hun og hvilke lyder holdt henne våken om natten?

Barna kan foreslå egen fengselsmat og bli med på  filt- og tallerken verksted.

Omvisning ved skuespiller og museumsvert Karen Louise Vuttudal Grindal

Omvisning kl. 12 og 14

Vil du vite mer om arkitekturen til Grønlands tidligere politistasjon med tilhørende arrestceller? Arrestcellene på den gamle politistasjonen blir i dag brukt til utstillingslokaler, og denne funksjonen er tydelig til uttrykk. Konferansesalen er politiets gamle gymsal og kontorene er tidligere personalleiligheter. Huset ble oppført 1900–1902 og var politistasjon fram til 1978 av arkitekt Balthazar Lange.

Omvisning ved seniorkurator Annelise Bothner-By

Adresse

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo

Tidspunkt

Lør og søn 23. – 24. sept kl 11-16

Gå rett i fengsel!

Omvisning for barn kl 12 og 14

v/skuespiller  og museumsvert Karen Louise Vuttudal Grindal

Omvisning for voksne

12 og 14 Omvisning ved seniorkurator Annelise Bothner-By