Hva skjer når gata blir et hjem? Når torget blir din dagligstue? Nabolagsplassen Urtehagen på Grønland er en av få møteplasser i bydelen. Den forener gamle som unge – og er også et oppholdssted for rusavhengige. Stadig fordrevet fra sted til sted i byen, for mange i rusmiljøet er gata, plasser, park og torg likevel det nærmeste de kommer et hjem. Vi inviterer hjem til Urtehagen!

PROGRAM:
12.00: Åpen stue! 
– Velkommen til en kaffekopp, suppe og filmpremiere! 
– Filmen «Magnus – en husløs» vises hver halvtime. 
– Aktiviteter for både barn og voksne: mal, skriv og tegn dine ønsker og bidrag til nabolagsplassen Urtehagen! 

13.00: Speakers´Corner åpner! 
Lavterskel for meningsytring! En boks å stå på, de til stede er våre lyttere. Vil du si noen ord om å vokse opp her, om hva dine drømmer for nabolaget er, eller lese et dikt? Alle er velkomne til å ytre seg politisk, poetisk eller personlig – eneste regel er å være respektfull. 
– Åpning: Arild Knutsen, Foreningen for Human Narkotikapolitikk
– =Kaffe om =Kaffe
– Magnus fra filmen «Magnus – en husløs»
– Prosjektet «Embrace» om rusavhengige i offentlig rom
– …Åpent for alle som vil ytre seg! 

Alle er velkomne «inn» når vi gjør om plassen til ei dagligstue og et sted for refleksjon og interaksjon. Gjennom Urtehagens egen Speaker´s Corner vil både inviterte, naboer og forbipasserende kunne ytre seg, det blir ekslusiv filmvisning og =Kaffe selger kaffe og det blir mat. Kom forbi, enten du bor i området og vil dele din kjærlighet, erfaring eller drømmer for nabolaget eller bare er interessert i offentlig rom, nabolagsbygging og hvordan det er å ha gata som hjem. 

The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.

Adresse

Norbygata 40, 0187 Oslo

Tidspunkt

Lør 22. Sept kl.  12-17

Omvisning

Lør 22. Sept
12.00: Åpen stue!
13.00: Speakers´Corner åpner!