Det nye Gyldendalhuset ble åpnet 2007. Gyldendal er stolte av sitt hovedkontor som ble et av Sverre Fehns siste verk, og forlaget framhever det vakre lyset, materialiteten og atriumet som stimulerende for sine ansatte, forfattere og besøkende. 10 år senere framstår bygningen med samme arkitektoniske kraft og med ny energi. Den teknologiske utvikling og andre endringer har gjort at areal har blitt frigjort.

KIMA arkitektur ved Inge Hareide og Kristoffer Moe Bøksle har siden åpningen av Gyldendalhuset vært husets arkitekter og har med bistand fra Berit Olderheim hos KOR Interiør stått for en oppgradering av inngangsområdet som nå er ferdigstilt. Gyldendal har fått videreutviklet sitt forlagshus til å bli et møtested der byens befolkning, kultur-, litteratur- og arkitekturinteresserte kan stikke innom.

Åpen resepsjon med kaffebar og servering, anledning til å bli kjent med Gyldendals virksomhet gjennom presentasjon av forlagets utgivelser i uformelle omgivelser, og multirom med mulighet for ulike arrangementer, utstillinger, opplesninger eller konserter, bidrar til at Sverre Fehns intensjon om at Gyldendalhuset blir en del av det urbane liv og åpnes opp i møtet mellom det historisk pittoreske ytre og det moderne og framtidsrettede indre, har latt seg fullføre ved denne ombyggingen.

Adresse

Sehesteds gate 4, 0164 Oslo

Tidspunkt

Lør 23. sept. k 12-15