Indekshuset & Ö

  • Foto: Elisabeth Aarhus

  • Foto: Elisabeth Aarhus

  • Foto: Mike Hillingseter

  • Foto: Mike Hillingseter

Med sin sentrumsnære og sentrale beliggenhet midt på Solli plass, er Indekshuset et av Oslos mest kjente landemerker. Det prisvinnende bygget fra 1964 har en ikonisk, verneverdig 60-tallsarkitektur i brutalistisk stil, men Industriens og eksportens hus – som det egentlig heter – har ikke alltid vært like godt likt av Oslos befolkning.

Mange har et elsk- eller hat-forhold til brutalismen. I 2011 ble faktisk Indekshuset kåret til Oslos styggeste bygg med 46 prosent av stemmene. Heldigvis har brutalismen fått en slags renessanse de senere årene, hvor dette er regnet som et av de mest fremragende eksemplene på brutalisme i Europa.

Etter en omfattende oppgradering er Indekshuset igjen blitt et av landets mest ettertraktede kontorlokaler, hvor det beste fra 50- og 60-tallet møter dagens krav til moderne og funksjonelle kontorer med det lille ekstra. Å renovere et historisk bygg med originalmøbler fra byggeåret er ikke å velge minste motstands vei.

Höegh Eiendom vil sammen med Ace Creative stolt vise frem inngangspartiet, personalrestauranten og det fleksible kontorutleiekonsept som heter Ö Indekshuset.

Adresse

Henrik Ibsens gate 100, 0255 Oslo

Tidspunkt

Lør 24. september 2022 kl 12

Lett servering