Vestveien 3, Solvang kolonihage avdeling 2

Originalhytta ble bygget og oppført i 1930, men har gjennomgått flere oppgraderinger, blant annet med nytt overbygg til trappenedgang, nye vinduer, drenering, graving og utbygging av kjeller, soveromstilbygg, bod og ny vinterhage i regi av dagens eiere. Hytta rommer en familie på fem personer, som bor permanent i kolonihagen hele sommerhalvåret.

Eier forteller:  

Amadou og jeg overtok hytta fra Jens og Torgeir i 2008, de hadde hatt den siden 1999. Hytta ble bygget i 1930 og fikk etterhvert et overbygg til trappenedgang og nye vinduer. Ellers var den i original forfatning og trengte oppgradering.

Jens og Torgeir hadde plantet en mengde spennende busker og planter, så utfordringen for oss lå i å redde planter fra maskiner, snekkere og mengden med leire som vi gravde opp da vi satte i gang med restaurering og modernisering.

Vi måtte drenere – og gravde samtidig ut kjeller på begge sider av hytta.
Mesteparten av leiren ble kjørt bort i store lass, mens en del også ble brukt til å planere. Ettersom hytta ligger i en skråning fikk vi fikk tomt på to plan i stedet for tre.
Etterhvert laget vi nytt soveromstilbygg, bod og vinterhage og nå har vi sengeplasser til hele familien på fem.

– Hvert år flytter vi inn rundt påsketider og blir som regel alt for lenge, gjerne til langt ut i oktober, når det har blitt for kaldt til å vaske opp ute. I 2013 giftet vi oss til og med her i kolonihagen, med seremoni på felleshuset og det hele, forteller Carina.

– Hagen og hytta gir oss mye glede og livskvalitet og vi forsøker å dele av godene så ofte vi orker; inviterer til kolonihagelunsj med kollegaer, skoleklassebesøk med rabarbarasuppesmaking, eplesyltetøykoking med venner som vil plukke, skrelle og koke, storvennehagefest, trampolineovernatting og det som finnes av fine sommeraktiviteter.

Adresse

Vestveien Hytte 120

Tidspunkt

Søndag 20. september 2020

Kl 13-16