Midtåsen 37

Midtåsen 37 er tegnet i 1965 av Mari og Gullik Kollandsrud for nåværende eiers besteforeldre tannlege Randi og ingeniør Nils-Godtfred Aamodt. Huset er bygget i tegl, og tilpasset en moderne familie med begge foreldre i full jobb, med eget rom med bad for hushjelp. Det har vært urørt frem til det er gjort mindre moderniseringer for nåværende eier. Huset har egen kjøkkeninngang, mange små rom som er praktisk og godt utnyttet, og som fortsatt fungerer som et godt, praktisk og estetisk hjem for dagens eiere. Huset har en rekke kvaliteter; flotte gulv i nordamerikansk eik, fine vindusløsninger som slipper inn lys, og peis i teglstein med løp både for peisestue og utepeis.

Huset er tilpasset de store furutrærne på tomten. Hele kvartalet som ligger mellom Kyhns vei og Midtåsen er i dag en uberørt enklave av hus i enhetlig stil fra midten av 60-tallet. Området vurderes for vern av byantikvaren. Midtåsen 37 er i dag på byantikvarens gule liste. Huset er karakteristisk for Kollandsrud, som selv bodde i selvtegnet hus i samme område. Huset har store åpne vindusflater mot vest, og bygningskroppen i tegl omkranser hagen og gjør den privat og lun.

Mari og Gullik Kollandsrud drev egen praksis sammen fra 1962 til 1978. De var blant de første til å introdusere lave, tette boformer som alternativ til etterkrigstidens dominerende blokkbebyggelse.

Kilder: Store norske leksikon
Eier Marit og Nils Christian Flinder Roscher-Nielsen

Adresse

Midtåsen 37, 1166 Oslo

Tidspunkt

Lørdag og søndag 24. og 25. september 2022

Kl. 12-15