Kombinasjonen av en konseptutvikler og et arkitektpar fra Snøhetta har resultert i en frognerleilighet du aldri har sett maken til. Den romslige frognerleiligheten fra 1890 ble strippet ned til rupanelet, før en møysommelig oppussing ble igangsatt. Arkitektur, design og kunst skulle forenes på Frogner med et ønske om å lage en leilighet for de neste 100 årene. Et møte mellom fortid, samtid og framtid.

Bruken av farger har vært et sentralt grep i moderniseringen av leiligheten. En nøye sammensatt fargepalett har gitt hvert rom sin farge. Hele rommet med tak, stukkatur og vinduer er blitt malt i den samme fargen. Fargene “blør “ inn i tilstøtende rom og gir overganger mellom rommene. 

Fargepaletten spiller sammen med et materialvalg bestående av eik, marmor, børstet messing, speil og skinn, som er med å binde rommene sammen. De historiske kvalitetene er ivaretatt, selv om framtidsrettede og fleksible løsninger er gjennomgående. De originale bygningselementene har i størst mulig grad blitt restaurert og gjenbrukt i byggeprosjektet. Eieren har vært kompromissløs på kvaliteten på håndverk, materialer, og praktiske løsninger. Resultatet er en leilighet av de sjeldne.

Vi har kun fått få lov å publisere bilder fra oppussingen. Det ferdige resultatet må du komme for å se selv.

Arkitekter: Andreas Nygaard og Heidi Pettersvold

Adresse

Oscarsgate 60, 0256

Tidspunkt

Lør 23. sept kl 11-15