• Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

  • Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

 Nasjonalmuseet – Arkitektur er en sammenstilling av klassisistisk og modernistisk arkitektur, et møte mellom Sverre Fehn (1924–2009) og Christian Heinrich Grosch (1801–1865), de to viktigste arkitektene fra 1800-tallet og vår tid. Hovedbygningen ble tegnet av Grosch og stod ferdig i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank. Bygningen er ombygd av Fehn som også tegnet en ny utstillingspaviljong.

Adresse

Bankplassen 3, 0151 Oslo

Tidspunkt

Lør 22. sept & Søn 23. sept kl 12-17

Omvisning

Omvisning i museumsbygningen: Lør 22. & søn 23. sept. kl 14 -15 

Utstillinger & Verksted

Lør 22. sept.  kl 12–16 Arkitekturverksted: Bygg en drømmebolig.

I arkitekturverkstedet kan du, din familie og venner bygge en drømmebolig i målestokk 1:30. Utgangspunktet er byggesystem av poppeltre, utskåret i forskjellige geometriske moduler. Boligen kan møbleres og befolkes med brettefigurer i papir. Systemet er utviklet av arkitektkontoret Atelier Oslo i samarbeid med Nasjonalmuseet. Det du bygger kan du ta med deg hjem.
Anbefalt alder: fra 6 år og oppover. Barn i følge med voksne

Lør 22. & Søn 23. sept. kl 14 -15 Omvisning i museets utstilling «Visning»

Oslo har de siste årene vært blant de raskest voksende byene i Europa. Ved å undersøke boligprosjekter som er planlagt og bygget i hovedstaden de siste årene, setter utstillingen søkelys på urban bokvalitet. Utstillingen viser hvordan sammenhenger mellom politikk, regelverk og arkitektur påvirker byen vår og utformingen av særlig de små leilighetene i Oslo.