2016-036

Arkitekturbad på Vestkantbadet

Gammelt, ærverdig bad med basseng på 12,5 meter og badstue.

Vestkantbadet er kjent for sin vakre arkitektur. Svømmehallen er vakkert utsmykket av Per Krohg. Mørkt treverk, dusjer i herdet grønt glass og avlukker fra 1932 skaper en fin atmosfære. Vestkantbadet er bygget som del av Oslo Lysverkers administrasjonsbygning, prosjektert fra 1917 og ferdigstilt i 1932, tegnet av arkitektene Bjercke og Eliassen. Dette var Oslos første tilbud om offentlig bad for folk på vestkanten, og folket ble oppfordret til å komme hit for å vaske seg èn gang i uka. I 1999-2000 gjorde Jarmund/Vigsnæs Arkitekter AS en omfattende rehabilitering og ombygging av badet. Ta deg gjerne et lite morgenbad dersom du ønsker. Vanntemperaturen er behagelige 30 grader. 

Bli også med på omvisning av Vestkantbadet Spa som holder åpent for Oslo Åpne Hus-gjester fra kl. 08-12. Her finner du blant annet karbad, romerbad, kaldkulp, badstue og skifte/hvilerom i original utsmykking. Det er som å reise tilbake i tid, nærmere bestemt 30-tallet. 

Adresse

Sommerrogaten 1, 0255 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 24. september kl 08-12

Bading

De som ønsker å ta et bad kan henvende seg i resepsjonen når de kommer. Det er gratis og «førstemann til mølla» som gjelder. Husk badetøy!