OBOS Living Lab

Arkitekt: LPO Arkitekter og Lillestrøm Arkitekter

Boligprosjektet OBOS Living Lab er en boligblokk på Vollebekk i Oslo med seks etasjer og til sammen 34 utleieleiligheter. Her skal framtidas boligformer utforskes: Teknologiske løsninger, sosiale og materielle. Beboerne involveres sammen med andre aktuelle aktører i bransjen. Målet er å finne ut av hva som gjør bolighverdagen bedre, enklere, grønnere og mer sosial og at kunnskapen skal komme nye boliger til gode.

Etasjene i Living Lab har hvert sitt tema, slik at ulike aspekter kan testes ut i de forskjellige leilighetene: Første etasje utgjør grunnstammen i det sosiale fellesskapet og har fleksibel åpen planløsning med blant annet innvendig hage, kjøkken og vaskestue samt adkomst til uterom i bakgården som deles med resten av borettslaget. Andre etasje byr på kollektivløsninger. Beboerne deler rom, funksjoner, gjenstander og tid med hverandre: Alle har egne private soner, mens kjøkken, innendørs hage og oppholdsrom er felles. I tredje etasje blir det leiligheter med fleksible planløsninger. Her kan møbler og vegger enkelt flyttes og tilpasses ulike behov. I fjerde til sjette etasje skal det testes ut ny teknologi, tekniske løsninger og nye boligtjenester. Øverst finner man en felles takterrasse som henger sammen med takterrassene i resten av borettslaget. Dette blir en sosial møteplass, men byr også på rom for rekreasjon og avslapning.

Under Open House Oslo åpnes dørene for publikum. Legg inn et besøk til OBOS Living Lab og få et unikt innblikk i framtidas boligformer. Arkitektene og OBOS-teamet vil være tilstede. Velkommen!

Adresse

Vollebekkveien 4D

Tidspunkt

Lørdag 25. september 2021

Kl. 10-12 og 13–15

Omvisning

Grunnet koronasituasjonen og smittetrykket i Oslo vil det være guidet omvisning. Omvisningene starter fortløpende og tar omtrent 30 minutter. Det vil være tillat med maksimalt 10 personer per omvisning.