Økern Portal er plassert mellom Løren og Økern i Oslos neste store byområdet, Hovinbyen.

Visjonen for Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø, noe som har vært førende i alle valg underveis i planleggingen og byggingen.

Bygget inneholder kontorplasser, restauranter, frisør, treningssenter, telebutikk og behandlingstilbud, men er kanskje mest kjent den innovative bruken av takarealer. På taket av Økern Portal finner du nemlig Nord-Europas største spiselige takhage, med blant annet løpebane, treningsapparater, bikuber og hundrevis av spiselige vekster. På det 7000 kvadratmeter store taket, dyrkes det frukt, urter og grønnsaker på hele 5.000 kvadratmeter. Råvarene benyttes av byggets mange restauranter og nærmiljøet inviteres inn i et samdyrkelag for å drive urbant landbruk i høyden. Takhagen fungerer også som en læringsarena for nærliggende skoler og barnehager som lærer om planter og sirkulære kretsløp på toppen av bygget. Det er Oslo Pensjonsforsikring som eier Økern Portal.

Økern Portal har hatt alle de 3 selskapene i DARK Design Group involvert; DARK Arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Lark landskap.

Fun facts:

Film fra Grønn Byggallianse om takhagen

Adresse

Lørenfaret 1, 0580

Tidspunkt

Lørdag 24. september 2022

Kl. 11-15.30

Omvisninger

Omvisning på takhagen med Kjersti Erlandsen Tofte fra LARK Landskap og gartner Liv Opsahl fra U.reist.

Kl 11.30 og 13.30

Restauranter og kaffebar

Økern Portal har 3 restauranter og 1 kaffebar åpen på lørdag 24.09

EKSTRA!

Radisson RED åpner dørene!

Stand fra 12-15

Omvisninger: 11-00-11.30 og 15.00-15.30