«A mad idea that went global»

Historikk

Open House ble grunnlagt i London 1992 av BBC-journalisten Victoria Thornton. Hennes ambisjon var å bryte ned barrierene mellom arkitektbransjen og resten av byens inbyggere. Lei av arkitekter som ikke klarer å forklare hva de jobber med, inviterte hun Londons innbyggere til å komme inn å få nærkontakt med arkitektoniske mesterverk. Formålet med Open House er å lage en arena der borgerne kan dele sine arkitekturopplevelser med hverandre og hjelpe hverandre å forstå arkitektur og stedsforming .

I dag er det 50 medlemsbyer i Open House Worldwide Family. Sammen med London, New York, Dublin, Tel Aviv, Jerusalem, Helsinki, Melbourne, Barcelona, Brisbane, Slovenia, Chicago, Roma, Lisboa, Perth, Thessaloniki, Limerick, Gdynia, Buenos Aires, Wien, Athen, Monterrey, Cork, Vilnius, Praha, Madrid, Belfast, Porto, Lagos, Milano, Zurich, Stockholm, San Diego, Torino, Bilbao, Gdansk, Atlanta, Mexico City, Basel, Rosario, Macau, Brno, Tallin og Valencia forplikter Oslo seg til å formidle arkitektonsike opplevelser og forståelse for samfunnsverdien av arkitektonisk kvalitet og design. Open House Oslo ble stiftet 2014, og dette er niende gang vi arrangerer Open House i Oslo.

Medlemmer Open House Oslo 2022

Anna Strogaganova

Ellen Haukås

Helene Haaland Mustad

Helle Benedicte Berg

Marianne Langhelle (styreleder)

Randi Horgen (styret)

Reidun Granberg

Øyvind Krabberud


Formål

Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Viken for innbyggerne. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve arkitektur; det være seg bygninger, interiører, hager, parker og uterom.

Foreningen

Open House Oslo er en politisk uavhengig frivillig forening Org.nr. er 913370090.

Kontakt

Open House Oslo

Industrigata 36, 0357 Oslo

415 67 033

hellebberg@gmail.com

Vil du være frivillig?

Hvert arrangement får hjelp av mellom 200 og 400 frivillige som guider eller er vertskap i de åpne husene. Kontakt frivillig@openhouseoslo.org eller ring 944 85 488

Vil du være sponsor?

Vi drifter nettstedet www.openhouseoslo.org. Her vises utvalgt arkitektur i Oslo og Viken i tillegg til lettleste artikler om arkitektur og byutvikling. Open House Oslo finansieres av offentlig støtte, samarbeidsparternere og av sponsorer/annonsesalg (50%). I tillegg kommer stor ubetalt egeninnsats og frivillig arbeid fra foreningen, samarbeidspartnere, huseiere, guider og andre frivillige.