Torshovredet

Leiligheten er på 33kvm, og ligger i en eldre funkisbygning tegnet av arkitekt Thorvald Astrup, rett bak hans mer kjente verk, Soria Moria øverst på Torshov. Bygningen ble totalrenovert og omgjort til leilighetskompleks i 2013, men fra og med sommeren 2018 og frem til høsten 2020, så ble leiligheten totalrenovert på ny av Arkitekt Eskil Frøyen Nybø, og hans samboer Gry Katrin Reiremo.

Med forbilder i den internasjonale bevegelsen «Compact Living», ble leiligheten planlagt ned til den minste millimeter. Nybø selv har valgt å kalle det «Posh Compact Living», da fokuset ikke nødvendigvis har vært å få dette til så billig som mulig, men heller vært et ganske så kompromissløst fokus på å skape sitt eget lille «slott» på Oslos tak.

Ifølge han selv, har leiligheten gått fra å være en litt vanskelig hybel for en person, til en fullverdig leilighet for to, med smarte løsninger for både lagring og opphold. Leiligheten har både stue, kjøkken, entre, walk-in garderobe, bad, bibliotek, «soverom», og gjeste-seng/hems. Ja, det er til og med mulig å diske opp til minst 12 personer om en skulle ønske det. Plass er altså ingen begrensning, men en utfordring, om man skal tro Nybø selv.

Men, den private takterrassen, eller «hagen» som paret selv liker å omtale den, kommer godt med når plassbehovet blir for stort. Den strekker seg rundt hele leiligheten, og er på hele 22 kvm. På varme sommerdager blir den et verdifullt tilskudd på kvadratmeterregnskapet, og bidrar ikke minst til å dekke Gry Katrin sitt sterke behov for å stikke sine grønne fingre i potter med jord. Viktig, særlig i større byer mener de begge.
Velkommen!

 

Adresse

Sandakerveien 43, (H0408), 0477 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 25. og søndag 26. september 2021

Kl. 12 – 16