Boligen er en kjedet enebolig i Hoffsbyen hageby på Skøyen.
Hagebyen, som består av 11 murgårder langs Konventveien, ble tegnet av Harald Hals, oppført tidlig på 1920-tallet. Boligen er totalrenovert de to siste årene og består av kjelleretasje, to hovedetasjer og en loftsetasje.

Byggherre er en familie på fem og i forbindelse med oppussingen er boligen modernisert og tilpasset familiens aktive liv. I første etasje er to bærevegger fjernet og erstattet med bjelker som er innfelt i himlingen. Dette har gitt store, åpne og fleksible rom, med flytende overganger mellom de sosiale sonene – kjøkken, spisestue og stue. Andre etasje består av tre soverom, et lite toalett og et kompakt familiebad. Badet har fått et stort innvendig vindu ut mot boligens trapperom for å sikre naturlig lys inn i rommet. I den nye trappen til loftet er det bygget en liten klatrevegg for barna, mens loftet i hovedsak fungerer som lekerom og gir familien ekstra oppbevaringsplass.

Originale tregulv er slipt, himlingene i rabitz-puss er restaurert, gamle innerdører er gjenbrukt og innvendige vegger er blitt pusset i murpuss. De bevarte elementene fra det gamle huset går godt sammen med nye, synlige stålsøyler, detaljer i eikefiner, samt et fargerikt interiør.

Arkitekt Johannes Bø i Heimat er tilstede i åpningstiden.

Adresse

Konventveien 47, 0275 Oslo

Tidspunkt

Lørdag 24. september 2022

Kl 12-15