• Foto: Harald B. Lode

  • Foto: Harald B. Lode

  • Foto: Harald B. Lode

  • Foto: Harald B. Lode

  • Foto: Harald B. Lode

Kontemporær, rustikk og elegant enebolig tegnet av sivilarkitekt Harald B. Lode oppført av Jar Bygg AS, ferdigstilt i 2021. Boligen ligger på en tomt med høydeforskjell på hele 30 meter. Den nedre delen er uberørt verdifull kalklindeskog med forekomst av rødlistede arter.

Selve adkomsten til tomten skjer ovenfra, der det er fantastisk utsikt til Oslofjorden. Adkomstpartiet har garasje med keramikkstudio og parkering.

Villaen er organisert slik at underetasjen er gravd ned i bakken og følger landskapsprofilen. Taket på dette volumet danner gårdsplassen, terrassen, og hagen i første etasje. Underetasjen har vinduer i full høyde som rammer inn utsikten. Denne delen inneholder soverom, bad, kjellerstue og utleieleilighet. Det er direkte utgang til terrasser og nedre del av hagen.

Første etasje er plassert på tvers av nedre plan og henter inn lyset, utsikten og himmelrommet mot syd, planlagt som et stort rom der de ulike funksjonssonene er organisert rundt trappen ned til underetasjen. Takkonstruksjonen har et fritt spenn på åtte meter. Foldedør i ytterste stuehjørne skaper en ute-inne-situasjon. Fra kjøkken og spiseplass kommer man rett ut på en stor terrasse og hage med generøs utsikt og gode solforhold. Taket i kjøkken/spisestue byr på et ekstra løft som gjør det mulig å se Kolsåstoppen og som tar kveldssolen inn i rommet på en vakker måte.

Fasadekledningen er av tegl og furu kjerneved mens innvendige vegger og tak er dekket med kvistfri furu, gulv av furuplanker i full lengde med varierende bredde. Underetasjen har gulv i slipt betong. Ytterveggene i begge etasjer skaper nisjer som definerer soner som entré, toaletter, lagerfunksjoner, peiser og kjøkken.

Sivilarkitekt Anna Zeuthen var frilanser på prosjektet. RIB: Degree of Freedom AS.

Arkitekt Harald B. Lode er til stede under åpningstiden.

Adresse

Lillehagveien 54, 1365 Blommenholm

Tidspunkt

Søndag 25. september 2022

Kl. 12 – 16