Various Architects

I Villa Faun har vi ønsket å få frem en samlende identitet og felleskap i bygget, men samtidig gi følelsen av å komme hjem til en privat og individuell enhet.
Arkitekturen svarer på ønsket om det moderne og behagelige, men likevel med lunheten bare et hus kan gi. Villa Faun – en nytolkning av villadrømmen.

Hovedformen tar utgangspunkt i et enkelt saltaket trehus som så bearbeides ulikt på kortsider og langsider og får ulike terrasser og utkraginger/innrykk for å løse opp formen og å skape individualitet og spesielle kvaliteter til de ulike leilighetene. Ubehandlet grånende trepanel starter på sør-østveggen og bretter seg over taket nedover nord-vestveggen. Veggen er gitt tykkelse og massivitet for å understreke saltakformen og denne trekonvoluttens samlende funksjon. Innvendig skaper de massive treveggene rom for peis, skapplass og dype vindukarmer. Nord-øst- og sør-vestveggenes lyse, hvite og reflekterende fasader leker fritt mellom de markerte veggene til trekonvolutten.

Denne lette lekenheten bryter opp disse fasadene og gjør de mer interessante og dynamiske samtidig som den klare treformen balanserer det totale uttrykket slik at huset fremstår som rolig og interessant. Formen er utviklet ut fra designprinsipper, ønsket romprogram og omgivelsens karakter. Arkitekturen er et modig statement, men samtidig spiller selve huskroppen og helheten på lag med tradisjonelle nabovillaer. Hvert vindu og hver terrasse er plassert i relasjon til utsikten, til hagen, eller naboen.

For å få mest ut av grøntarealet er det anlagt garasje under terreng, kun gjesteparkering er lagt på terreng. Fjerning av bil fra hageplan er med på å gi eiendommen et ryddigere og vakrere preg og den blir hyggeligere for uteopphold og sett fra gateplan. Fra tomten har man utsikt mot fjorden og Fornebu og det var ønskelig at alle leilighetene skulle få best mulig utsikt og en god relasjon til grøntarealet. Grunnet det samtidig hellende terrenget ble det valgt å tegne et hus med halve etasjer, slik at begge leiligheter på bakkeplan kunne komme rett ut i hagen fra leiligheten. Tilsammen er det to hovedetasjer, der det er en vertikal forskyvning som skaper halvetasjer. De øverste etasjene har fått et tilleggsareal ifa. mezzanin. Alle leilighetene har terrasser mot sør-vest.

The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.

Adresse

Faunveien 7, 0781 Oslo

Tidspunkt

Lør 22. sept kl 11-13

Omvisning

Lør 22. sept kl 11-13

  • Foto: Ibrahim Elhayawan

  • Foto: Ibrahim Elhayawan

  • Foto: Roger Sandvær

  • Foto: Ibrahim Elhayawan

  • Foto: Ibrahim Elhayawan